72- 45: Orly op knieën gedwongen in 2de helft!

zondag 18 september, 2022
Alken A - Orly A

De laatste oefenmatch voor het seizoen kan beginnen is gespeeld! Orly, altijd een moeilijke tegenstander, maakt bij de start van de match duidelijk dat ze ook deze match niet zomaar uit handen willen geven.

Een fel bevochten 1e quarter komt moeilijk op gang, de ring lijkt gekrompen en na 10 minuten kan Orly een kleine voorsprong pakken met 11-14 op het scorebord. In het 2e quarter krijgen we ons eigen spel nog steeds niet naar boven. Aanval verloopt met veel chaos en defense loopt vierkant op vele vlakken. De communicatie laat het dan ook nog even afweten waar het jonge Orly van kan profiteren.

Een streng, maar correct, scheidsrechterlijk duo moet Siebe helaas al vóór de pauze de sporthal uitsturen wanneer hij – niet intentioneel – een vervelende onsportieve op zijn naam krijgt. Enkele minuten later komt er dan ook nog een technische voor (zeer licht) protest bovenop. Maar juist is juist, de call is van de ref, en de ref heeft gelijk.

Orly kan de voorsprong behouden en zelfs een beetje uitbreiden. Zo gaan er met 25 – 30 de rust in. Coach Frederik probeert nogmaals de defense bij te stellen en Lucas in aanval wat bij te sturen zodat hij het spel terug kan laten draaien en zijn team kan sturen.

Wat we in de 2de helft zien had niemand verwacht, alsof Alken in de toverdrank was gevallen, zagen we ineens de ploeg terug die al enkele weken mooi basket kon brengen. Yunus, Serge en Maarten zorgen in defense voor het plukken van rebounds en samen met Josip voor de hulp bij het afstoppen van drives. In offense moet Orly veel rebounds prijsgeven. “Veel Rebounds” is veel gezegd. Lennert haalt zijn 3pt-kanon boven en laat zien dat de 3puntlijn gemakkelijk 2 meter naar achter mag, met of zonder defense. We kunnen Orly volledig op de knieën dwingen en het 3e quarter binnenhalen met 21 – 7!

De Alkense motor gaat de laatste 10 minuten nog een versnelling hoger draaien. Defense wordt nu ook vlotter omgezet in offense. Lucas heeft het spel nu volledig onder controle en wanneer ook Maarten, Jeroen en Josip voor shots en drives beginnen zorgen, samen met Serge en Yunus die inside voor mooi weer zorgen, komt er een niet te stoppen Alken naar boven. Orly probeert de schade nog te beperken met een full court press. Na een eerste verrassing is het de snelheid van Lucas, rust van Josip en de ervaring van Jeroen die de press kunnen oprollen. Ook het laatste quarter kunnen we vlot binnenhalen (26 – 8) waarbij Lennert nog even, los uit de pols, een half-court shot binnenpompt.

Eindstand: 72 – 45.

De stats liegen niet! Mooi herpakt na een zwakke start en volledige controle kunnen behouden, een betere test voor het seizoen gaat beginnen kon er niet zijn.

1ste match: Thuis, 1 okt om 20u30 vs Gems Diepenbeek B!

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2022 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.