Gelijkspel tegen 2de provincialer Black Sheep.

maandag 29 augustus, 2022

Ook dit weekend stond er weer een oefenmatch op de agenda. Black Sheep Diepenbeek, een 2de provincialer met bakken ervaring en een overrompelde spelersbank. De spelersbank bij Alken was helaas minder druk bezet. Herexamens, zieken en werk zorgde ervoor dat we toch wel enkele vaste waardes moesten missen. Met slechts 6 spelers besloot coach Frederik ook zijn sloffen nog eens aan te trekken om zijn team bij momenten wat op adem te laten komen.

Door technische problemen gingen we iets later van start, Yuri liet met 2 bommen al meteen zien dat Alken misschien wel een reeks lager speelt, maar zich zeker niet gewonnen geeft. Black Sheep wordt daarbij wakker geschud en kunnen na Q1 hun achterstand goedmaken tot 19-15. De start van een felbevochten wedstrijd is zo ingezet.

Het 2de quarter is iets moeizamer. Dankzij de sterke offensieve rebounds van Serge krijgen we een aantal mooie 2de kansen en weet ook Jé nog een bom te droppen. De drives van Jarne worden hardhandig weggewerkt, waar de ervaring van Black Sheep de fouten op de juiste momenten weet te maken. De koppen moeten even bij elkaar gestoken worden om terug als team op het veld te staan en alsnog de schade te beperken. Black Sheep blijft er hard voor gaan en kan Alken zo de helft laten ingaan met een kleine kloof: 39 – 26.

Het 3de quarter weten we ons terug te herpakken. De defense die we brengen is bijna ondoordringbaar, zelfs voor het ervaren Black Sheep. Maarten, Jeroen, Serge en Yuri knokken onderin voor de rebounds terwijl Jé, Jarne weet te lanceren. De defense is een geoliede machine die Black Sheep slecht 10 punten weet toe te staan. Met 49 – 46 zitten we dus helemaal terug in de match!

De laatste 10 minuten van de match zien we hetzelfde spel. Een sterke defense die we kunnen omzetten in snelle aanvallen. Na 3 quarters spelen met slechts 7 spelers begint nu wel de fysieke factor zwaar door te wegen. In defense moeten we al eens een rebound afgeven of een stapje toegeven waardoor Black Sheep nu ook iets vlotter kan gaan draaien. Alken en Black Sheep zijn duidelijk aan elkaar gewaagd tot in de laatste seconden van de match. Het laatste quarter kunnen we zo winnen met 17-20.

We zien het niet vaak, of toch niet in het basketbal, maar dit weekend was het prijs! We hebben hard gevochten in een spannende, mooie match waardoor we terug konden komen en de match afsluiten met…. een gelijkstand! 66 – 66!

Volgende weekend vliegen we er weer tegenaan. Opnieuw een 2de provincialer: Zondag 4 september om 17u @ Kiewit Hades!

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2022 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.