90 – 39: Vlotte winst tegen Gems Diepenbeek en perfect start van het seizoen!

maandag 3 oktober, 2022

Eerste match van het seizoen was al direct tegen een nieuwkomer in de reeks. Veel onbekenden en onwetend wat te verwachten van de jonge Diepenbeekse ploeg.

Na een late start van de match kunnen we er goed invliegen en met hoge druk in defense, een snelle voorsprong afdwingen. Na de 1ste 10 minuten staat het 24-6, een score die we niet beter hadden kunnen wensen.

Het 2de quarter staat ons toe om wat meer te roteren en de vaste sterkhouders al vroeg in het seizoen eens van de zijlijn laten toekijken. De wissels zorgen er op het veld niet voor dat het hoge tempo van de geoliede machine gaat afnemen. Mooie combinaties gaat hand in hand met sterke defense waardoor we comfortabel de rust in kunnen gaan met 51 – 15.

De match nu nog uit handen geven zou bijna onmogelijk zijn. Helaas is dat de ingesteldheid waarmee we de 2de helft inzetten. Diepenbeek kan even laten zien dat ze evenzeer kunnen profiteren van enkele fast breaks en balverliezen door laks basketbal langs onze kant. Gelukkig brengt een time out redding en kunnen we het quarter waarin Diepenbeek de beter was toch nog goed te maken met 17 – 14 zo kunnen we de laatste 10 minuten ingaan. met 68 – 29.

Het laatste quarter blijven we de speelminuten mooi doseren zodat alle spelers voldoende ritme kunnen krijgen. Hierdoor komt tijdens onze eerste match al direct iedereen tot score toe. Dat iedereen aan score toekomt maakt het des te moeilijk om de Alkense trein een halt toe te roepen. Zo kunnen we ook het laatste quarter binnenhalen met 22 – 10 en de match afsluiten met 90 – 39 en een paar meter frisse Alkense Cristallekes! Schol en tot de volgende!

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2023 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.