Goede start voor de A-ploeg!

maandag 8 augustus, 2022

De eerste oefenmatch op de agenda was tegen Tongeren. Een 2de provincialer die vorig jaar nog in dezelfde reeks zat maar dus gepromoveerd is. Vorig seizoen wist Tongeren 2 keer de zegen binnen te halen, benieuwd wat deze eerste oefenmatch ons zou brengen.

In het 1ste quarter maken we meteen een goede start. Enkele steals in defense en goede rotatie in offense zorgt ervoor dat al snel in de match een kleine kloof kunnen slaan. Vooral Jarne zet Alken eigenhandig op het scoreboard met enkele sterke drives. Tongeren wordt wakker en kan terug aanklampen waardoor ze tegen het einde van Q1 de schade kunnen beperken met 17-18.

In Q2 zien we een gelijke trend, Alken speelt bij momenten mooi en vlot basket die we kunnen afdwingen door goede communicatie in defense. Op andere momenten loopt het dan weer wat minder waar Tongeren zeker van kan profiteren. Toch weten we de eerste helft in handen te houden en het spel te controleren. We gaan rusten met 30-35.

De start van de 2de helft, altijd een belangrijk en cruciaal moment, maar ook hier blijft de druk in defense zijn vruchten afwerken. Zeker nog niet perfect, maar voor een eerste oefenmatch, perfect genoeg! Alken kan helaas de druk en rotatie niet aanhouden en geeft Tongeren de kans om terug dichterbij te komen. Na een timeout kunnen we de draad terug oppikken. Onder de ring knokken Yuri, Yunus, Josip, Wout en ook, onze nieuwste aanwinst, Serge voor elke bal, terwijl Jarne, Lucas en Jeroen zorgen voor de lancering van de offense. We kunnen de laatste 10 minuten ingaan met een mooie voorsprong, 42 – 54, maar alles is nog mogelijk.

In Q4 zien we hetzelfde Alken aan hetzelfde tempo doorgaan. Tongeren kan nog even inlopen maar wanneer Yuri en Glen ook nog enkele bommen droppen heeft Tongeren geen antwoord meer. In defense proberen ze Lucas nog onder druk te zetten bij het opbrengen van de bal, maar die straft zijn verdediger snel af met een cursus dribbeltechniek waarbij de benen van de verdediger bijna letterlijk in de knoop geraken en de Tongerse bank een verdediger gevloerd voorbij ziet schuiven. Met 57 – 73 kunnen we uiteindelijk 40 stevige minuten afronden.

Beide ploegen waren zeker niet volledig, maar het resultaat op het veld was wel al een goede aanzet voor het seizoen dat voor ons ligt.

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2022 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.