44 – 69: Alken kan Kiewit de baas in 2de helft.

zondag 9 oktober, 2022
44 - 68: Hades - Kiewit

Hades Kiewit, een zeer waardige tegenstander van vorig seizoen, is ook dit seizoen weer op onze agenda terug te vinden. Dit jaar hebben ze, jammer genoeg voor ons, wel een mooie aanwinst uit 1 prov. Zeker iets om naar uit te kijken!

De match start direct stevig, een ware nek aan nek race start en we zien dat beide ploegen moeite hebben om door de defense van de ander te geraken. Yunus weet onderin de score te openen met een mooie post-move maar daarna lijkt het alsof de bal de ring niet wil zien en geraken we moeizaam tot scoren. Gelukkig zit onze defense strak en kan Hades niet profiteren. De ervaring van Jé zorgt er dan weer voor dat we in aanval de rust kunnen bewaren. Na 10 minuten hebben we een kleine voorsprong met 11 – 14.

In de eerste helft missen we meer dan 5 layups en daarnaast ook nog enkele easy points onder de ring. Met zulke missers is het natuurlijk onmogelijk om een grote kloof te slaan. Wat in aanval niet lukt, kunnen we goedmaken in defense. Hades laat knap en snel basket zien met veel rotatie en beweging. Ook dit weekend kunnen we rekenen op Serge, Wout, Josip en Yunus voor de betere rebounds waardoor Hades weinig 2de kansen krijgt. We kunnen hierdoor weer een beetje verder wegkruipen van Hades. We gaan rusten met 22 – 31.

Voor de 2de helft is er een verandering van aanpak. Alken beslist om in te zetten op snelheid en nog maar 1 center op het veld te brengen. Hierdoor moet de zone-defense van Hades een man extra opvangen, en met succes. Drives van Siebe, Lucas en Jarne zorgen ervoor dat Yuri en Glen meer ruimte krijgen shots en drives. Hades komt tot 2 keer toe aanzetten via een vlot scorende Kristof Vanswijgenhoven, maar dan weet Glen met enkele bommen en drives het mooie weer te brengen. Er komt terug vertrouwen in de ploeg en Alken begin eindelijk terug zijn vertrouwde spel te spelen. Met 34 – 47 kunnen we de laatste 10 minuten van de match ingaan.

De laatste 10 minuten slaat de Alkense motor pas echt aan. Sterke rebounds en steals in defense lanceren fast-breaks en aanvallen die goed georganiseerd zijn. De zone defense van Hades ziet elke hoek van het veld als Glen en Yuri voor gevaar van buitenaf zorgen terwijl Jarne, Siebe, Lucas en Wout zorgen voor een onklopbaar Alken in de drives en onder het bord. Hierdoor kunnen we na 40 minuten afsluiten met 44 – 68, een score die toch wel een vertekend beeld geeft van een spannende match.

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2023 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.