5 op 5 na overwinning tegen Hasselt BT

woensdag 9 november, 2022

Hasselt, tot voor de match nog ongeslagen, was een uitdaging van formaat. Ondanks de vele blessures bij Hasselt komen ze toch met een sterke ploeg aanzetten.

De match start direct net een nek aan nek race waarin aan beide kanten geen doorbraak kan komen op offensief vlak. Alken weet bij momenten te profiteren van enkele balverliezen waardoor we het 1ste quarter kunnen afsluiten met 8 – 13. Ook in Q2 zien we een gelijke trend. Moeilijk aanvallend basket, Alken wat snel in foutenlast maar defence die aan beide kant hard blijft gaan. Hierdoor streven we af op een low scoring game met 19 – 26 aan de rust.

Het 3de quarter kan voor het eerst goed ingezet worden en we kunnen de kleine kloof slaan. Enkele rake shots van De Houwer (Hasselt) kunnen de schade voor Hasselt beperken tot 35 – 43. Met de laatste 10 minuten op de klok is er dus nog steeds niets gewonnen. Zeker niet wanneer De Houwer weer enkele bommen dropt. Gelukkig kan Alken zich halverwege Q4 herpakken en collectief Hasselt aan banden leggen. We stranden op 48 – 59 en kunnen zo ongeslagen naar volgend weekend uitkijken!

Na een slordige match is de 5 op 5 dus een feit. De overwinning was zeker verdiend, toch is er nog wat werk aan de offensieve draaimolen. Misschien nog het grootste werkpunt… de vrijworpen, met slechts 4/15(27%) was dit toch wel het dieptepunt van de match.

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2023 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.