56 – 60: Onderuit tegen Stevoort in laatste minuten.

dinsdag 29 november, 2022
Alken BBC vs Stevoort BBC | 56 - 60

Na de omstreden nederlaag tegen Zolder, was het tijd om met geheven hoofd tegen de nieuwe leider van het klassement in te gaan. Makkelijk zou het dus zeker niet zijn.

Stevoort mist de start, maar daar kunnen we helaas niet van profiteren. Met een kleine voorsprong van 20 – 25 mogen we de eerste 10 minuten afsluiten. Onder de ring is Stevoort duidelijk de sterkste, met enkele knappe blocks kunnen ze vermijden dat Alken de voorsprong kan vergroten in het begin van Q2. Beetje bij beetje lukt het ons om Stevoort iets verder achter ons te laten. Bij de helft hebben we een mooi scorebord nadat Jarne nog een gekke buzzer beater kan scoren: 38 – 28.

In de 2de helft start Stevoort aan een zeer trage inhaalrace. Punt per punt komen ze dichterbij. De Alkense defense doet het zeker niet slecht. Veel kansen krijgt Stevoort niet, maar de kansen die ze krijgen weten ze nu wel beter te benutten. De laatste 10 minuten gaan wat spannender ingezet worden met 51 – 42.

In Q4 schakelt de defensieve motor van Stevoort duidelijk een versnelling hoger. Drives worden vlot afgestopt, open shots worden niet toegelaten en de defensieve druk wordt ook plots zeer hoog. Hierdoor kan Stevoort steeds dichterbij blijven kruipen. Met nog 3 minuten op de klok lukt het Stevoort de volledige voorsprong van Alken weg te werken en om te buigen naar een voorsprong.

Alken kan in de laatste 3 minuten het momentum niet meer doen keren. Met slechts 5 punten in het laatste quarter is het natuurlijk moeilijk een close game te winnen. We sluiten de wedstrijd af met 56 – 60. Stevoort heeft in het laatste quarter een duidelijke stempel op de wedstrijd gezet. Een knappe prestatie van beide ploegen waarin Stevoort de betere was.

Onze Sponsors

Next Level Development Groenbedrijf Van Vlierden NV Gaens Verzekeringen

© 2023 Alken BBC

Website gemaakt door Next Level Development.