69-78: Overwinning in Bilzen kost letterlijk bloed, zweet maar geen tranen… 3 spelers op spoed.

donderdag 27 april, 2023
bilzen-alken

De 2de match in de 2de ronde, spanning verzekerd tegen Bilzen A. Alken weet Bilzen direct met de keel te grijpen (figuurlijk weliswaar) en de lat hoog te leggen. De neuzen zitten duidelijk in dezelfde richting en Bilzen kan aanvallend niet in zijn spel komen. Goede rebounds en mooi transitie-basket zorgen voor een mooie kloof na 10 minuten: 8-21.

In Q2 wordt al snel duidelijk dat de eerste 10 minuten de nodige frustratie hebben opgewekt. Bilzen wordt wakker en reageert met veel ervaring onder de ring. De dubbele meter van Bilzen heeft dan ook makkelijk het dubbel aantal jaren dienst op zijn rekening en dat is duidelijk te zien. Alken kan nog steeds goed meedraaien maar dan begint de frustratie zich op het veld te uiten. Centers krijgen meerdere ellebogen in ribben, nek en rug. De frustratie bereikt zijn hoogtepunt wanneer Lennert een vuist en elleboog in zijn gezicht moet incasseren. De bom ontploft waarna alle spelers van het veld getrokken moeten worden om erger te voorkomen. Toch kunnen we Q2 nog winnen en met een voorsprong de rust in gaan: 25-39.

Ondanks de spanningen in de eerste helft, heeft de waarschuwing van de scheidsrechter en zijn timeout met opdracht de ploegen tot rust te brengen, duidelijk geholpen. Een grote domper op feestvreugde is wel dat Lennert niet meer zal terugkeren naar de match. Alken kan duidelijk moeilijk terug op tempo geraken en Bilzen kan langzaamaan de achterstand goedmaken. Q3 moeten we nipt prijsgeven en zo gaan we de laatste 10 minuten in met 47-58.

Het laatste kwart is er eentje zoals we vaker zien. De ploeg met achterstand kan langzaamaan dichterbij komen waardoor in de laatste minuten alles nog mogelijk is. Als dan ook Serge zijn knie nog blesseert is de lappenmand helemaal vol. Dan is het natuurlijk de vraag, kan Bilzen doorduwen of kan Alken het momentum doen keren en de match terug in handen nemen. Met nog een paar minuten op de klok lukt het dan toch! De laatste minuten zijn helemaal terug voor Alken. We kunnen terug domineren en spontaan basket brengen om zo terug een kloof op het scorebord te zetten die voldoende is om de overwinning mee naar huis te nemen 69-78!

Na de match was er helaas geen overwinnings-sfeer. Overwinningen zijn mooi, maar ten koste van ploegmaten valt dat altijd zwaar. Toch voelde het goed de overwinning mee naar huis te nemen.

De pijnlijke balans:

1. Lennert: Neus gebroken op 2 plaatsen en verschoven kraakbeen, operatie volgt;
  2. Josip: Gekneusde ribben met barst;
  3. Serge: Stevige knieblessure, in afwachting van resultaten onderzoek;