65 – 74: A-ploeg kan ook dit weekend geen ploeg vormen en gaat onderuit tegen Hades.

zondag 5 maart, 2023

De laatste matchen lijkt de motor niet op gang te geraken bij de Alkense garde. Na Sint-Truiden weet nu ook Hades hiervan te profitern.

Alken start aan een slordig eerste quarter. Hades weet op een sluwe manier en snel basketbal de Alkense verdediging op te rollen en na enkele minuten een 0-10 voorsprong op het scorebord te zetten. Na een timeout geraken we terug op dezelfde pagina en kan Kiewit geen misbruik meer maken van de slapende verdediging. We komen deels op gang en kunne zo de kloof terug kleiner maken. Na de 1ste 10 minuten is de schade beperkt tot 15-18.

Q2 kunnen we sterk van start gaan. Defense zit terug strakker en in aanval zijn we ook terug bij de les. Met enkele bommen van buitenaf en hard werk onder de basket kunnen we zelfs de voorsprong pakken. Helaas begint de motor snel te sputteren. Kiewit wordt terug wakker en weet via enkele fast-breaks terug bij te benen en zo het quarter te winnen met 16-18. We gaan de rust in met 31-36, nog zeker niets verloren dus!

Vaak het belangrijkste quarter, Q3, laat jammer genoeg geen verandering zien. Een verandering in verdedigende tactiek kan geen beterschap bieden. De alkense ploeg weet van geen hout pijlen maken, kan verdedigend een snel Kiewit niet aan banden leggen en in aanval is het samenspel ver zoek. (17-25 / 48-61)

De laatste 10 minuten hebben we dus heel wat goed te maken. Een gemotiveerde ploeg kan terug inlopen, even wordt het heet aan de schenen van Kiewit, maar uiteindelijk kunnen we niet opbrengen wat nodig is om door te breken. Na 40 minuten krijgen we een 65-74 op het scorebord te zien. Met Lennert die zich in de laatste minuten nog blesseert, kan hij samen met Jarne, Glen en Yunus op de blessurebank.

Volgende week mogen we naar Zolder, stevige match waarin we hopelijk terug het Alken kunnen tonen waarmee we het seizoen begonnen zijn. Niets wat niet opgelost kan worden in enkele trainingen, met de ganse ploeg, om terug als “one team” op het veld te staan!